Werkwijze

Als u contact met mij heeft opgenomen kom ik eerst een keer bij u langs om kennis te maken met de dieren en u. Dan kunnen we bespreken wat de werkzaamheden zijn, u kunt laten zien hoe de dieren normaal gesproken verzorgd worden, en waar ik alle benodigdheden kan vinden om het werk uit te voeren.
Indien u dat wenst krijgt u na het kennismaken van mij een mail met daarin een (sleutel)contract en/of een overeenkomst waarin de gemaakte afspraken vermeld staan betreffende de besproken werkzaamheden en de kosten.

Ik vind het belangrijk dat dieren zo min mogelijk stress ervaren, daarom zal ik mijn uiterste best doen om de manier van verzorgen hetzelfde te houden als de dieren gewend zijn. Dat is tenslotte de reden dat Home Care Huisdierservice bestaat, zodat dieren stressvrij in hun eigen omgeving kunnen blijven.
Ik benader alle dieren positief, dat wil zeggen dan ik niet corrigeer op wat voor manier dan ook. Goed gedrag zal ik belonen, slecht gedrag negeren. Ook maak ik geen gebruik van een slipketting, halti, anti trektuig, stroomband, of wat voor correctiemateriaal dan ook. Als blijkt dat u dit in het dagelijks leven wel gebruikt, zal ik mijn eigen halsband, riem, of ander materiaal mee nemen. Ik wil dat dieren een leuke ervaring met mij hebben en dat ik ze geen stress bezorg door het gebruik van zulke middelen.
Dierenwelzijn is voor mij heel belangrijk, daarom lever ik de best mogelijke zorg op locatie.

Indien u het wenst houd ik u tijdens uw afwezigheid op de hoogte d.m.v foto’s en filmpjes.