Chippen

Jaarlijks raken er in Nederland duizenden honden, katten en andere dieren vermist. Een groot deel daarvan, vooral katten, vind de weg naar huis nooit meer terug. Veel van deze dieren komen gelukkig via bijvoorbeeld de dierenambulance, politie, of dierenartspraktijk in een dierenopvang terecht. Voor dieren die geen chip hebben en niet in een databank zijn geregistreerd is het vrijwel onmogelijk om de eigenaar terug te vinden. Een halsband met een penning of adreskokertje lijkt een goede oplossing, maar deze blijken nogal eens verloren te gaan…
Als u naar het buitenland op vakantie gaat of verhuist en uw dier gaat mee bent u verplicht het dier te laten chippen!

Een microchip in ongeveer zo klein als een rijstkorrel en deze wordt bij het dier onder de huid ingebracht ter hoogte van de schouderbladen d.m.v. een injectie. Elke microchip heeft een uniek nummer dat aan uw huisdier gekoppeld wordt. Het nummer is een koppeling naar u en uw persoonlijke contactgegevens die zijn opgeslagen in een centrale databank.

Als u laat chippen door Home Care Huisdierservice:

  • Kan ik ook bij u thuis langs komen.
  • Heeft u geen consult kosten.
  • De dieren worden dezelfde dag nog geregistreerd.
  • Als u meerdere dieren binnen dezelfde afspraak laat chippen krijgt u korting.

Waarom laten chippen?

  • Als u uw huisdier vermist raakt en deze komt terecht bij de dierenarts, politie, of een asiel, kan het nummer eenvoudig worden gescand en heeft u uw dier snel terug.
  • Als u naar het buitenland op vakantie gaat of naar het buitenland verhuisd met uw dier dan bent u verplicht het dier te laten chippen.

Om vermiste dieren te kunnen helpen sneller hun thuis terug te vinden heb ik een Facebookgroep opgericht. Hoe meer mensen deze groep volgen, hoe groter ons gebied wordt. Zo kunnen we nog meer eigenaren en dieren helpen.
http://www.facebook.com/groups/vermistgevondenoostgroningen/