Voorjaarsbloemen en katten

2 april 2022 Uit Door info@homecarehuisdierservice.nl

Het is weer volop lente, en we halen graag wat bloemen naar binnen of zetten de tuin mooi in bloei. Niets mis mee, maar let wel op wat voor bloemen en planten je in huis/tuin haalt.

Niet alle planten zijn namelijk geschikt voor katten, en kunnen zelfs giftig en dus schadelijk zijn. Vooral oppassen geblazen als je kat de neiging heeft om overal op te kauwen, bijten of mee te spelen! Wil je bloemen in huis halen, zorg er dan altijd voor dat het vaaswater vers is. Mogelijk gif dat in een plant zit, kan namelijk ook in het water terechtkomen, en katten hebben nog wel eens de neiging om uit vazen te drinken. Door het water geregeld te verversen, beperk je het risico voor je kat.

Hieronder staan een aantal typische voorjaarsbloemen opgesomd. Ook al zou een plant of bloem veilig zijn voor katten, het is zeer aan te raden om toch altijd goed in de gaten te houden of de kat er inderdaad niet ziek van wordt. Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten planten binnen dezelfde plantenfamilie. Raadpleeg bij twijfel altijd de dierenarts.
– Narcis
– Hyacint
– Pioenroos
– Iris
– Fritillaria
– Sering
– Sneeuwbal
– Solidago
– Ranonkel
– Anemoon
– Aster
– Agapanthus
– Tuberoos
– Dille
– Waxflower
– Blauwedruifjes
– Lathyrus