De kracht van chippen EN registreren

9 maart 2022 Uit Door info@homecarehuisdierservice.nl
Ik kreeg vanmorgen een telefoontje van een echtpaar die hier een stukje verder op woont, ze hadden twee honden gevangen en vroegen zich af of ik wist waar deze thuis hoorde. Helaas wist ik dat niet… Maar ik heb aangeboden om even langs te komen voor een chipcontrole en gelukkig bleek dit bij deze honden goed geregeld.
Wij hebben gelijk gebeld, ik vroeg of ze twee bordercollie achtige honden hebben ”Ja dat klopt” zei mevrouw, en deze zijn weggelopen? ”Nee” kreeg ik als reactie. Waarop ik vertelde dat ik hier bij een familie in huis stond die deze honden had gevangen en na het uitlezen van de chip het gebelde telefoonnummer tevoorschijn kwam. Stomverbaasd vertelde het vrouwtje dat ze aan het werk is maar dat de honden (die Bella en Fleur heten) zelf de deur opengemaakt moesten hebben.
Omdat het echtpaar eigenlijk niet mogelijkheid had om de honden de rest van de dag op te vangen en de baasjes de hele dag moesten werken heb ik het vrouwtje aangeboden om de honden mee naar huis te nemen.
Dus vandaag hebben Bella en Fleur na hun korte avontuurtje lekker een dagje bij mij mogen ”logeren”.
De baasjes zijn erg dankbaar voor het vangen van de honden en de dagopvang hier.
Want je moet er niet aan denken wat er allemaal had kunnen gebeuren als ze hadden gaan lopen zwerven…
Ik ben erg dankbaar voor de chipregistratie die up-to-date was, er wordt namelijk vaak vergeten na verhuizing of wijziging van telefoonnummer dit aan te passen bij je registratie website.