Teken en vlooien

1 maart 2022 Uit Door info@homecarehuisdierservice.nl
De dagen worden weer langer en de temperatuur stijgt, dat betekend dat vlooien en teken weer actief worden.
De eitjes, larven en nimfen van de teek hebben overwinterd in de grond of stapels bladeren. Zij worden actief zodra de temperatuur stijgt tot ongeveer acht graden Celsius. De microscopisch kleine nimfen klimmen op muizen en andere kleine dieren om hun dorst te lessen, maar ook honden en katten worden graag als gastheer gebruikt.
De volwassen vlo en teek, heeft een enorme dorst en klimt daarom op alles dat warmbloedig is en voorbijloopt: hond, kat, vogel of mens, en slaat toe.
Vlooien veroorzaken niet alleen jeuk bij uw huisdier, ze kunnen bij gevoelige dieren ook een allergische reactie opwekken. Bovendien kan de vlo drager zijn van de larve van de lintworm. Vlooien planten zich razendsnel voort. Door onze verwarmde huizen speelt een groot deel van de vlooiencyclus zich af in de directe omgeving van uw huisdier.
Alle reden om voldoende aandacht te besteden aan goede vlooien en tekenbestrijding nu de temperaturen weer langzaam stijgen.
Heeft u vragen over de bestrijding van vlooien, teken en/of wormen?
Neem contact op met: info@homecarehuisdierservice.n